Arxiu de l'autor: admin

Universitat Politècnica de Catalunya (EETA)

Projecció del documental Projecte Mòbil (el viatge)  a l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial (EETA) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Presentació per part de Francesc-Josep Deó (AulaMèdia) i posterior debat amb Carme Altayó (SCKasando) i Eva Vidal (CCD-UPC). Divendres, 15 de novembre de 2019. UPC. Campus de Castelldefels.

Cicle Cinefòrum ODS. Mataró

Projecció del documental Projecte Mòbil (el viatge) en el marc del Cicle Cinefòrum ODS. Debat posterior amb Carme Altayó (SCKasando) i Francesc-Josep Deó (AulaMèdia). Dijous, 4 d’octubre de 2019. Espai Gatassa de Mataró

Kichwa Tembo

El documental “Kichwa Tembo, el somni d’un tresor amagat” és una producció de Justicia i Pau que parla dels efectes que han tingut les regulacions internacionals en la població local congolesa que viu de l’extracció de minerals de conflicte, especialment coltan i or.

És un documental elaborat per GADHOP, una entitat congolesa de defensa dels drets humans. És una peça audiovisual valuosa perquè ha estat elaborada per la pròpia població local, per tant la realitat que mostra és exactament la que ells i elles han volgut projectar.

Si algú té interès en fer una presentació del documental, que es posi en contacte amb: premsa@justiciaipau.org

Minerals de zones de conflicte

Punts foscos de la regulació del comerç de minerals” article de Miquel Caum publicat a la revista Opcions sobre…
Com afecta la normativa internacional sobre comerç de minerals la població que pretén protegir? Un documental produït per Justícia i Pau, en mostra les conseqüències a la província congolesa del Kivu Nord.

L’any 2017 el Parlament Europeu aprovà un reglament per regular la importació de minerals de conflicte (estany, tàntal, tungstè i or), que serà d’obligat compliment a partir del 2021. Aquesta notícia seria motiu de celebració si no fos pels antecedents agredolços que ha deixat la normativa reguladora del comerç d’aquests minerals aprovada l’any 2010 pels Estats Units. Aquesta llei obliga a les empreses a certificar l’origen dels minerals, requisit que ha provocat un desplaçament de part de l’explotació a altres zones del món, deixant a les comunitats de les regions mineres congoleses sense una de les seves principals fonts de riquesa i activitat econòmica.”

Llegir més

Conflict Minerals

ConflictMinerals és una campanya de Justícia i Pau per donar a conèixer la relació que hi ha entre els productes tecnològics i els conflictes armats i violacions de drets humans als països on s’extreuen els minerals necessaris per a la seva fabricació.

Amb els objectius de:

Trencar el vincle. Impedir que els grups armats de zones en guerra es financin amb el comerç de minerals utilitzats per a la nostra tecnologia. Volem aconseguir trencar el vincle entre els nostres aparells i els #ConflictMinerals.

Canviar el model de consum. Donar veu i informar sobre les connexions entre el model de consum imperant i la perpetuació de la vulneració dels drets humans en l’extracció dels #ConflictMinerals són claus per a fer-ho. Per assolir aquest objectiu, la campanya treballa en diferents línies.

I les línies d’actuació següents:

Cooperació. Actualment col·laborem amb tres entitats de la província del Kivu Nord amb l’objectiu de finançar projectes de diferent naturalesa orientats a la defensa dels drets dels col·lectius més vulnerables de la seva població.

Incidència política. Treballem en la incidència política davant el govern espanyol, les institucions europees i altres autoritats a favor de la correcta aplicació de la normativa europea en matèria de #ConflictMinerals.

Sensibilització. La producció massiva de béns de consum pot generar impactes negatius per a la natura i les poblacions més vulnerables. Difonem informació sobre les conseqüències de l’extracció sense regulació dels recursos naturals i les resistències que provoca.

ConflictMinerals

Fòrum Veïnal de Treball i Cultura

Projecció del Projecte Mòbil (el viatge) i posterior debat amb Francesc-Josep Deó, acte organitzat pel Fòrum Veïnal de Treball i Cultura. Dilluns, 13 de maig de 2019. Centre Cívic Parc Sandaru. Barcelona.

Mostra Cinema Africa i Social

Projecció del documental Projecte Mòbil (el viatge) en el marc de la X Mostra de Cinema Africà i Social, amb debat posterior de Carme Altayó (SCKasando). Dijous, 4 d’abril de 2019. Cinemes Can Castellet. Sant Boi.