Arxiu de la categoria: General

L’Espluga Viva

Projecció del documental Projecte Mòbil (el viatge)  a L’Espluga Viva, en el cicle DIÀLEGS sota la sorra 2022. Presentació per part de Carme Porta i posterior debat amb Carme Altayó (SCKasando) i Francesc-Josep Deó (AulaMèdia). Dimecres, 19 de gener de 2022. Esplugues.

Universitat Politècnica de Catalunya (EETA)

Projecció del documental Projecte Mòbil (el viatge)  a l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial (EETA) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Presentació per part de Francesc-Josep Deó (AulaMèdia) i posterior debat amb Carme Altayó (SCKasando) i Eva Vidal (CCD-UPC). Divendres, 15 de novembre de 2019. UPC. Campus de Castelldefels.

Cicle Cinefòrum ODS. Mataró

Projecció del documental Projecte Mòbil (el viatge) en el marc del Cicle Cinefòrum ODS. Debat posterior amb Carme Altayó (SCKasando) i Francesc-Josep Deó (AulaMèdia). Dijous, 4 d’octubre de 2019. Espai Gatassa de Mataró

Kichwa Tembo

El documental “Kichwa Tembo, el somni d’un tresor amagat” és una producció de Justicia i Pau que parla dels efectes que han tingut les regulacions internacionals en la població local congolesa que viu de l’extracció de minerals de conflicte, especialment coltan i or.

És un documental elaborat per GADHOP, una entitat congolesa de defensa dels drets humans. És una peça audiovisual valuosa perquè ha estat elaborada per la pròpia població local, per tant la realitat que mostra és exactament la que ells i elles han volgut projectar.

Conflict Minerals

ConflictMinerals és una campanya de Justícia i Pau per donar a conèixer la relació que hi ha entre els productes tecnològics i els conflictes armats i violacions de drets humans als països on s’extreuen els minerals necessaris per a la seva fabricació.

Amb els objectius de:

Trencar el vincle. Impedir que els grups armats de zones en guerra es financin amb el comerç de minerals utilitzats per a la nostra tecnologia. Volem aconseguir trencar el vincle entre els nostres aparells i els #ConflictMinerals.

Canviar el model de consum. Donar veu i informar sobre les connexions entre el model de consum imperant i la perpetuació de la vulneració dels drets humans en l’extracció dels #ConflictMinerals són claus per a fer-ho. Per assolir aquest objectiu, la campanya treballa en diferents línies.

I les línies d’actuació següents:

Cooperació. Actualment col·laborem amb tres entitats de la província del Kivu Nord amb l’objectiu de finançar projectes de diferent naturalesa orientats a la defensa dels drets dels col·lectius més vulnerables de la seva població.

Incidència política. Treballem en la incidència política davant el govern espanyol, les institucions europees i altres autoritats a favor de la correcta aplicació de la normativa europea en matèria de #ConflictMinerals.

Sensibilització. La producció massiva de béns de consum pot generar impactes negatius per a la natura i les poblacions més vulnerables. Difonem informació sobre les conseqüències de l’extracció sense regulació dels recursos naturals i les resistències que provoca.

ConflictMinerals

Fòrum Veïnal de Treball i Cultura

Projecció del Projecte Mòbil (el viatge) i posterior debat amb Francesc-Josep Deó, acte organitzat pel Fòrum Veïnal de Treball i Cultura. Dilluns, 13 de maig de 2019. Centre Cívic Parc Sandaru. Barcelona.

Mostra Cinema Africa i Social

Projecció del documental Projecte Mòbil (el viatge) en el marc de la X Mostra de Cinema Africà i Social, amb debat posterior de Carme Altayó (SCKasando). Dijous, 4 d’abril de 2019. Cinemes Can Castellet. Sant Boi.