Arxiu de la categoria: General

Kichwa Tembo

El documental “Kichwa Tembo, el somni d’un tresor amagat” és una producció de Justicia i Pau que parla dels efectes que han tingut les regulacions internacionals en la població local congolesa que viu de l’extracció de minerals de conflicte, especialment coltan i or.

És un documental elaborat per GADHOP, una entitat congolesa de defensa dels drets humans. És una peça audiovisual valuosa perquè ha estat elaborada per la pròpia població local, per tant la realitat que mostra és exactament la que ells i elles han volgut projectar.

Si algú té interès en fer una presentació del documental, que es posi en contacte amb: premsa@justiciaipau.org

Mostra Cinema Africa i Social

Projecció del documental Projecte Mòbil (el viatge) en el marc de la X Mostra de Cinema Africà i Social, amb debat posterior de Carme Altayó (SCKasando). Dijous, 4 d’abril de 2019. Cinemes Can Castellet. Sant Boi.

PRESENTACIÓ

Foto: @CreuantEducacio

PROJECTE MÒBIL és un material didàctic –blog i DVD– presentat per AulaMèdia. Educació en Comunicació per treballar i reflexionar sobre la tecnologia, l’impacte social i mediambiental de la telefonia mòbil. Aquest material ha estat realitzat per Carme AltayóGemma Parellada, Alba Trepat, Eva Vidal, Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPC, Setem Catalunya i Solidaritat Castelldefels Kasando. Documental: Dídac Roger i Francesc-Josep Deó. Disseny logo: Caracola Comunicació

L’estructura d’aquest material didàctic està dividida en grans temes que corresponen a unitats per treballar diferents aspectes de l’impacte (social, mediambiental, laboral, etc.) de la telefonia mòbil i d’altres aparells electrònics.

També inclou un apartat amb propostes de tallers i un formulari per poder adquirir el DVD del documental Projecte Mòbil (el viatge).

Mobile Social Congress 2019

El documental Projecte Mòbil (el viatge) va obrir la 4a edició del Mobile Social Congress el dimarts 26 de febrer de 2019 a les 15.00 h al Pati Manning a Barcelona. El realitzador Dídac Roger [Kineina] fent la introducció al visionat del documental.

Universitat de València

Presentació del documental Projecte Mòbil (el viatge) en la selecció no competitiva del Festival Cinema Ciutadà Compromès (FCCC). València.
– Dimarts, 20 de novembre de 2018. Antiga Escola de Magisteri. Universitat de València.
– Dimecres, 21 de novembre de 2018. Facultat de Magisteri. Universitat de València.

Festival Protesta. Vic

Projecció del documental Projecte Mòbil (el viatge) en la selecció no competitiva del Festival Protesta. Festival Internacional de Cinema de Crítica Social. Dissabte, 27 d’octubre de 2018. Cinema Vigatà. Vic.


El Mirador. Castellar del Vallès

Projecció del Projecte Mòbil (el viatge) en el marc de la conferència: “Minerals estratègics i la tragèdia de les seves conseqüències”, amb Just Casas Soriano (UAB) i Francesc-Josep Deó (AulaMèdia). Dijous 25 d’octubre de 2018. Sala d’Actes d’El Mirador. Castellar del Vallès.


Espai VilaWeb. Barcelona

Presentació del Projecte Mòbil (el viatge). Dimecres, 10 d’octubre de 2018. Espai VilaWeb. Barcelona. [Organització: AulaMèdia. Amb la col·laboració de: Kineina, Caracola i VilaWeb].


Escola d’Art La industrial. Barcelona

Presentació del documental Projecte Mòbil (el viatge) en la sessió inicial: “Mòbils de sang”, del Seminari d’Educació Mediàtica, amb Carme Altayó (SCK) Alba Trepat (Setem) i Eva Vidal (UPC). Dilluns, 2 de juliol de 2018. Escola d’Art La industrial. Barcelona.