Minerals de conflicte

L’informe “Minerals de conflicte: la regulació és la solució?“, ha estat escrit per Carme Altayó, consultora experta en avaluació de projectes de cooperació en la República Democràtica de Congo (RDC) i col·labora de Justícia i Pau.

La regió est de la RDC viu des de fa més de vint anys el conflicte armat més mortífer des de la Segona Guerra Mundial: més de cinc milions de morts, milers de dones violades, milers de nens soldats, la vulneració sistemàtica dels drets humans i milions de persones malvivint en situació d’extrema pobresa.

Encara que aquest conflicte té arrels complexes i profundes vinculades a la geopolítica i a l’explotació històrica de la riquesa natural d’aquest país, la situació s’ha vist agreujada en les darreres dècades per les disputes per l’accés i el control dels recursos minerals de la zona, especialment els anomenats minerals de conflicte (la cassiterita, el coltan, la wolframita i l’or) dels quals s’extrauen els 3TG: tungstè, tàntal, estany i or (tungsten, tantalum, tin i gold en anglès), que s’utilitzen en la fabricació de telèfons mòbilstauletesordinadors i altres aparells associats a les tecnologies.

Podeu consultar l’informe en PDF aquí:  “Minerals de conflicte: la regulació és la solució?