+ Info

Agbogbloshie és un barri de la ciutat Accra, Ghana, el qual s’ha convertit en un abocador per a ferralla electrònica procedent d’Europa i Amèrica del Nord, considerat el major del món. Aquest abocador es troba travessat pel riu Densu.

La barriada abasta unes 1,6 hectàrees i es troba a la vora de la llacuna Korle, al nord-oest del districte de finances d’Accra.​ A la zona habiten unes 40.000 persones, la majoria originalment provenen de zones rurals.​ A causa de les seves dures condicions de vida i gran nivell de criminalitat, la zona és sobrenomenada “Sodoma i Gomorra”.

Es creu que aquest pot ser el lloc més contaminat del continent africà,​ principalment per metalls tals com a plom, beril·li, cadmi o mercuri, ja que a Ghana no existeixen normatives que regulin l’alliberament de certes substàncies tòxiques.

Es tracta d’un lloc en el qual treballen nens, amb la finalitat de buscar metalls que poden ser reciclats, especialment coure, alumini, acer i llautó. Pel coure poden cobrar al voltant de 2 € en un dia,​ i només la meitat per altres metalls. El coure s’extreu dels cables, que són cremats sense control en fogueres per així fondre el recobriment de plàstic.

Wikipedia